9 stijlvolle woningen in een geliefde buurt

Negen woningen in drie types
Dubbele villa’s, hoekwoningen en tussenwoningen


Aemstelle is een kleinschalig project. Het gaat om een slechts negen nieuwbouwwoningen, alle onderscheidend door wooncomfort, beslotenheid en een stijlvolle uitstraling in een geliefde buurt. De woningen zijn ruim en hebben een woonoppervlak van 126 tot 133 m². Tussen de woningen ligt een parkeererf met ruime parkeergelegenheid voor de bewoners en hun bezoekers. Alle woningen hebben een voortuin op het oosten en een grotere achtertuin op het westen; de meeste woningen hebben ook nog een zijtuin.

Stijl en traditie
De architectuur van de huizen speelt in op het bestaande straatbeeld dat de elegante bouwstijl van de jaren dertig uitademt. De kappen zijn voorzien van keramische pannen, de gevels en tuinmuren zijn voornamelijk van metselwerk, de lijsten en kaders van hout. In het kleurgebruik is een verbinding met het bestaande gezocht; roodbruine metselstenen, antracietgrijze dakpannen en witte lijsten en kaders.

Vijf woningen aan de straatzijde en vier aan de waterzijde
De rij van vijf woningen aan de straatzijde sluit naadloos op het straatbeeld aan: korte rijen met een kapverdieping en voortuinen met tuinmuren. Aan de rustige achterzijde hebben ze alle een privétuin; de hoekwoningen hebben bovendien een zijtuin.

Aan de water- of boszijde liggen de twee dubbele villa’s: vier woningen met uitzicht op het Amsterdamse Bos en het groen van de sportvelden. De dubbele villa’s hebben aan drie zijden een tuin.

 

Binnenpleintje met parkeererf
Tussen de gebouwen ligt een klein parkeererf, dat u met de auto gemakkelijk kunt bereiken vanaf de Amsterdamseweg. Er zijn voldoende parkeerplekken voor de bewoners en hun bezoekers.

Flexibel in indeling en gebruik
De indeling van de woningen gaat uit van woonfuncties op de begane grond en slaapvertrekken op de verdiepingen. Daar bent u echter niet aan gebonden. De structuur van de woningen laat diverse indelingen en veranderingen toe, naast andere soorten van gebruik. Dat verhoogt hun toekomstige waarde.

Zo zijn er mogelijkheden om de woningen aan de straatzijde uit te breiden: op de begane grond bijvoorbeeld met een grotere woonruimte of op de dakverdieping door toevoeging van extra dakkapellen. Aan de dubbele villa’s kan bijvoorbeeld een dakterras worden toegevoegd, om zo een bijzondere extra buitenruimte realiseren.